حقایقی جالب درباره مورمور شدن بدن که نمی دانستید

به گزارش مجله سرگرمی، قرار دریافت طولانی مدت در معرض دمای پایین نقشی کلیدی در رویش سریع تر دوباره مو ها یعنی رشد مو های جدید دارد. با این حال، مورمور شدن هم همین تأثیر را برای مدت کوتاهی دارد و در بلند مدت باعث رشد مو ها می گردد.

حقایقی جالب درباره مورمور شدن بدن که نمی دانستید

به گزارش ، شاید فکر کنید مورمور شدن چیزی جز یک واکنش بدنی که از اجداد حیوانی مان به ما ارث رسیده نیست، اما تحقیقات نشان داده ما انسان ها هنوز هم به این واکنش بدنی احتیاج داریم و همین عکس العمل به ظاهر ساده می تواند فوایدی برای ما داشته باشد. به لطف کنجکاوی دانشمندان و همینطور دانش و پژوهش آن ها، حالا بالاخره می دانیم که چرا انسان هنوز هم واکنش مورمور شدن را دارد.

با کاهش دمای محیط، ماهیچه های اطراف فولیکول های مو مورمور می شوند. این امر در گذشته باعث گرم تر شدن بدن می شد، اما این همه ماجرا نیست. این واکنش بدنی اجداد ما را در برابر شکارچیان هم حفظ می کرد. چون وقتی در موقعیت خطرناکی قرار می دریافتد، مثلاً با حیوان درنده ای رو به رو می شدند، افزایش آدرنالین باعث سیخ شدن مو های بدن شان می شد و ظاهر ترسناک تری به آن ها می داد. همین امر به حفظ آن ها در برابر خطر یاری می کرد.

دانشمندان امروزه اثبات نموده اند عصب ها برای تنظیم عملکرد های بدن از سلول های بنیادی و همینطور دستگاه عصبی استفاده می نمایند که معمولاً در دمای پایین فعال می گردد. این امر باعث می گردد سلول ها در وضعیتی آماده برای رشد مجدد باقی بمانند. به همین دلیل، وقتی مدت طولانی تری در معرض سرما قرار می گیریم، عصب ها در سطح بالاتری فعال می شوند و سیگنال های بیشتری ارسال می گردد.

  • چرا انگشتان دستمان مور مور می گردد؟

قرار دریافت طولانی مدت در معرض دمای پایین نقشی کلیدی در رویش سریع تر دوباره مو ها یعنی رشد مو های جدید دارد. با این حال، مورمور شدن هم همین تأثیر را برای مدت کوتاهی دارد و در بلند مدت باعث رشد مو ها می گردد.

بیشتر اندام های بدن ما از سه نوع بافت مختلف تشکیل شده اند. با این حال، این بافت ها در پوست آرایش دیگری دارند. عصب ها به ماهیچه های کوچک و نرمی متصل هستند. این امر به ایجاد تعادل در عملکرد های شیمیایی و فیزیکی بدن یاری می نماید. به علاوه، این اتصال به تحریکات محیطی هم واکنش دارد.

این ماهیچه ها به سلول های بنیادی هم متصل هستند که نه تنها برای رشد موها، بلکه برای ترمیم زخم ها هم ضروری هستند. در حقیقت، هر چه سلول بیشتری وجود داشته باشد، کار ترمیم زخم ها بهتر صورت می گیرد. به همین دلیل است که وقتی به پیوند پوست احتیاج است، در بیشتر موارد، از پوست سر برای این کار استفاده می گردد.

در آخر آنکه محققان سعی کردند نقش این ماهیچه ها را از کل فرآیند حذف نمایند تا ببینند که آیا بدون آن ها هم واکنش مورمور شدن را خواهیم داشت، موهایمان رشد خواهد نمود و زخم هایمان ترمیم خواهند شد. با این حال، وقتی اتصال میان این ماهیچه ها و فولیکول های مو را قطع کردند، عصب ها تحلیل رفتند و اتصالی که به مو ها وجود داشت هم قطع شد. این امر ثابت کرد این ماهیچه ها در واقع نقشی مهم و پل مانند میان عصب ها و مو ها دارند.

منبع: روزیاتو

pbmusic.ir: نوای پرنده پارسی | مجله موسیقی و هنری

balio.ir: بالیو | مجله گردشگری و مسافرتی

etre-yas.ir: مجله عطر یاس، محلی برای همفکری استارتاپی

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 20 مهر 1400 بروزرسانی: 20 مهر 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 109263

به "حقایقی جالب درباره مورمور شدن بدن که نمی دانستید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حقایقی جالب درباره مورمور شدن بدن که نمی دانستید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید